Tvarohová štola

Home
Recepty
Tvarohová štola

Tvarohová štola

tvarohova stola nutrifit

štola z dvojnásobného množství

Ingredience: 250 g špaldová mouka, 1 lžička jedlé sody, 50 g cukr moučka (nejlépe provoněný vanilkovým luskem), 1 vejce, 50 g hera, 125 g polotučný tvaroh (půl vaničky), 1 lžička zakysané smetany, špetička soli, citrónová kůra, 25 g rozinek a 25 g goji (nebo kandované ovoce), 50g ořechů, trocha rozpuštěného másla na potření a vanilkový cukr na posypání.

Postup: Všechny ingredience smíchejte ve vláčné těsto (ručně na vále nebo v robotovi) a nechejte čtvrt hodinku odpočinout pod utěrkou. Těsto pak vyválejte na tloušťku cca 3 cm a přeložte podélně na půl. Nebo můžete vyválet i tenčí a přeložit pak na dvakrát. Pečte v předehřáté troubě na 170° cca 35 minut a ihned po upečení potřete rozpuštěným máslem a posypte vanilkovým nebo moučkovým cukrem (do kterého si trvale vložte vanilkový lusk a cukr tak bude krásně vonět pravou vanilkou). Štola je výborná ihned po upečení, ale taktéž vydrží vláčná dlouhé dny, bez problémů jeden až dva týdny.

tvarohova stola nutrifit

Energie: na celou štolu 9089 kJ (16 porcí á 40g): B 10% = 56g, T 34% = 83g, S 56% = 298g. Jeden kousek obsahuje 568 kJ (3,5g B, 5g T, 19g S).

Na velikonoční snídani si můžete dopřát dát 2kousky štoly a 2dcl kefíru (330kJ: 7g B, 2g T, 8g S) = celkem na snídani 1476kJ (16% B, 53% S, 30% T). Tím, že výjimečně chybí ke sladké snídani ovoce, nezapomeňte ho pak doplnit na svačinku. Můžete nachystat třeba ovocnou bowle, což ocení i ti, kteří mají s pravidelnou konzumací ovoce potíže :-)

Ostatní velikonoční tipy a rady, jak spojit tradice se zdravou výživou, najdete v článku Hody, hody, doprovody…

 

 

ř

Svěží rychlá snídaně
Rychlá středomořská pomazánka  

NIC VÁM NEUNIKNE

Dopřejte si novinky, tipy, recepty a další zajímavé informace z naší kuchyně. Doručíme vám je přímo do vaší emailové schránky. Stačí zadat váš email.

Nemějte obavy, nezahltíme vás. Informační emaily zasíláme průměrně 1x měsíčně a váš email je u nás v naprostém bezpečí.

Rubriky

Top