Žitné těstoviny s lososem a zeleninou

Home
Recepty
Obědy
Žitné těstoviny s lososem a zeleninou

Žitné těstoviny s lososem a zeleninou

Rychlý, jednoduchý a výborný oběd.testoviny 1

Ingredience (pro 1 porci):

  • 100g norský losos
  • koření: čerstvá bazalka, barevný pepř, mořská sůl
  • 80g žitné těstoviny
  • malá lžička řepkového oleje (5ml)
  • 20g sušená rajčata
  • 100g čerstvých cherry rajčátek
  • 100g čerstvá cuketa
  • 5ks nakrájených černých oliv (15g)
  • 25g jarní cibulka
  • polévková lžíce bazalkového pesta (15g)

 

Postup: Filet z lososa osušíme, okořeníme barevným pepřem, hrubozrnnou mořskou solí, čerstvými bylinkami a dáme na pečící papír do rozpálené trouby péct na 180 stupňů (cca 12 min.). Mezitím si uvaříme žitné těstoviny al dente (pozor: vaří se trochu déle než pšeničné). Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme trochu oleje (stačí malá lžička). Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu – nejprve sušená rajčata (která si 15min předem namočíme ve vodě, aby změkla) a k nim přidáme cuketu, záhy asi za 2 min. přidáme čerstvá cherry rajčátka, černé olivy, a zeleninu ještě chvíli restujeme, na závěr přidáme jarní cibulku, čerstvou bazalku a osolíme mořskou solí. Do orestované směsi vsypeme uvařené žitné těstoviny, přidáme polévkovou lžíci bazalkového pesta a vše znovu jemně promícháme. Nakonec přidáme pečeného lososa, kterého předem nakrájíme/natrháme na menší kousky. Na talíři pak ozdobíme čerstvými bylinkami.

 

Energie: jedna porce obsahuje 2666 kJ a vyvážený poměr živin (B 19%= 32g, T 29% = 21g, S 51% = 85g).

Minestrone - polévka tisíce chutí
Letní osvěžující svačinka

NIC VÁM NEUNIKNE

Dopřejte si novinky, tipy, recepty a další zajímavé informace z naší kuchyně. Doručíme vám je přímo do vaší emailové schránky. Stačí zadat váš email.

Nemějte obavy, nezahltíme vás. Informační emaily zasíláme průměrně 1x měsíčně a váš email je u nás v naprostém bezpečí (zásady ochrany osobních údajů).

Rubriky

Top