Svěží hrášková polévka

Home
Recepty
Obědy
Svěží hrášková polévka

Svěží hrášková polévka

Ingredience:

600g hrášku (čerstvý nebo mražený), 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 0,75l vývaru (z petržele a celeru – není nutné), máta, petrželka, 100g zakysané 12% smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, krutónky (10g na porci)

hrášková polévka nutrifitPostup:

Cibuli nakrájejte najemno a orestujte, v zápětí opečte i nasekaný česnek. Přidejte hrášek a vše promíchejte. Následně zalijte vývarem (případně nahraďte vodou) a vařte cca 10 minut do změknutí hrášku. Přidejte 4-5 lístků máty a rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Ochuťte solí, pepřem. Ozdobte krutónky a petrželkou.

Energie: jedna porce cca 250ml obsahuje 746 kJ a vyvážený poměr živin (B 20% = 8,5g, T 30% = 6g, S 50% = 22g).

Pečený pstruh s bramborovo-celerovým pyré
Letní osvěžující pohár

NIC VÁM NEUNIKNE

Dopřejte si novinky, tipy, recepty a další zajímavé informace z naší kuchyně. Doručíme vám je přímo do vaší emailové schránky. Stačí zadat váš email.

Nemějte obavy, nezahltíme vás. Informační emaily zasíláme průměrně 1x měsíčně a váš email je u nás v naprostém bezpečí.

Rubriky

Top