Salát z quinoy (merlík chilský)

Home
Recepty
Obědy
Salát z quinoy (merlík chilský)

Salát z quinoy (merlík chilský)

salát z quinoyIngredience na 1 porci: 100g vařená quinoa, 100g brokolice, 100g červená paprika, 50g pórek, 100g cherry rajčátka, 30g sušená rajčátka s česnekem v oleji, 50gsýr feta, čerstvé bylinky (bazalka, trochu koriandru), sůl, pepř.

Postup: Quinou spaříme horkou vodou, aby se odplavily hořké látky. Vodu vylejeme, přidáme novou (1 díl quinoy ku 2-2,5 dílu vody) a dáme vařit, nezapomeňte občas promíchat (kdo bude mít čas, může nechat quinoyu, po spaření, v nové vodě 2-3h namočenou, lehce naklíčí a zvýší se její nutriční hodnota) . Po asi 20ti minutách, odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít ještě 5 minut. Mezi tím, než quinoa vychladne si nakrájíme zeleninu – dle chuti buď podušenou nebo čerstvou brokolici, červenou papriku, pórek, cherry rajčata a bylinky. Vše smícháme s vychlazenou quinoou, podle chuti osolíme, opepříme. Vmícháme sušená rajčátka naložená v oleji s česnekem. Nakonec přidáme nakrájený feta sýr. K salátu si zakousněte 70g pečiva (nejlépe žitno-pšeničný celozrnný chléb).

Ať Vám chutná :-)

Energie: jedna porce obsahuje 2422 kJ a vyvážený poměr živin (B 18% = 27g ,T 26% = 22g, S 56% = 85g)

 

 

Podzimní polévka - jak jinak, než dýňová
Minestrone - polévka tisíce chutí

NIC VÁM NEUNIKNE

Dopřejte si novinky, tipy, recepty a další zajímavé informace z naší kuchyně. Doručíme vám je přímo do vaší emailové schránky. Stačí zadat váš email.

Nemějte obavy, nezahltíme vás. Informační emaily zasíláme průměrně 1x měsíčně a váš email je u nás v naprostém bezpečí.

Rubriky

Top